perjantai 28. maaliskuuta 2014

Motivaatio on sitä, että pukee unelmansa ylle työhaalarit ☺

Olen toinen Palatsin yrittäjistä, se hieman kevyempi ja tanssillisempi versio, Emma ;) Kirjoittelen tässä tekstissäni hieman siitä, mistä ollaan lähdetty ja mihin tässä vaiheessa ollaan tultu.

Olen maalaistyttö lehmien keskeltä, Venesjärveltä. Pienenä tuli harrastettua monenlaista liikuntaa, niin virallista harrastustoimintaa kuin hieman epävirallisempaakin liikuntaa, puissa kiipeilystä aina sonneja pakoon juoksemiseen. Aluksi harrastuksiini kuului hieman taiteellisempiakin lajeja, kuten pianonsoitto ja kuvataidekoulu. Ne vaativat kuitenkin liikaa keskittymistä ja paikallaan oloa. Itse tiedostin ongelman kyllä heti, mutta vanhemmat uskoivat sen vasta kun olin karannut kesken kaiken tunnilta ikkunasta ja joutunut siitä rehtorin puhutteluun. Olinhan muutoin erittäin kiltti, kaipasin vain liikuntaa, uusia taitoja ja haasteita polttavasti elämääni.

Hieman vanhempana harrastin vähän kaikkea laidasta laitaan: pesäpalloa, tanssia, kilpauintia ja nyrkkeilyä, mutta ehdottoman voiton veivät joukkuevoimistelu ja musiikkiliikunta. Siitä lähtien olen haaveillut omasta peilisalista ja liikunnanohjaajan urasta.

Lähdin opiskelemaan ensin Varalan Urheiluopistoon ja sieltä jatkoin uraani Vierumäen AMK:n puolelle, jonka aikana kävin vaihdossa Prahassa ja työharjoittelussa Kyproksella sukelluskouluttajana. Näillä reissuilla tutustuin kiipeilyyn, melontaan, vaelluksiin, sukellukseen ja kaikkenlaisiin elämys- ja matkailualojen liikuntamuotoihin. Reissussani näin paljon erilaisia kulttuureja, paikkoja ja ihmisiä. Olin nuorempana vannonut, että kun Kankaanpäästä lähden en enää ikinä tänne palaa. Kun reissasin ympäri Eurooppaa ja näin suurkaupunkeja tarpeeksi, halusinkin jo takaisin kotiin, jossa kaikki on niin helppoa ja turvallista ☺

Valmistuttuani palasin siis Kankaanpäähän ja nappasin Zumba-aallosta kiinni, mikä vielä tälläkin hetkellä riemastuttaa meistä monia. Toimin samanaikaisesti yläasteen liikunnanopettajana ja illat yksityisyrittäjänä. Tällä aikaa hain myös Jyväskylän Yliopistoon monimuotopuolelle opiskelemaan liikuntatieteiden maisteriksi ja pääsin kuin pääsinkin sinne. Toivottavasti juhlimme valmistujaisiani tämän vuoden joulukuussa ;)

Ajatus täysipäiväisestä yrittämisestä lähti pyörimään mielessäni tavatessani Rantasen Juhan, joka toimi ammattikoulun liikunnanopettajana ja lukion urheilulinjan valmentajana. Kummallakin oli samanlaisia haaveita yrittämisestä, joten päätimme yhdessä lähteä pienellä riskillä toteuttamaan unelmaamme ja nyt olemmekin virallisia yhtiökumppaneita.

Lähdimme liikkeelle kumpienkin vahvuuksista, Juhalla on vankka ja pitkä kokemus tyky-liikunnasta ja Jämin mahdollisuuksista, omaa sydäntäni lähellä taas oli ryhmäliikunta. Yhdistimme nämä ja perustimme toimipaikkamme Jämille, johon rakennutimme myös kiipeilyseinän. Emme halunneet sitoa täysin itseämme mihinkään tiettyyn paikkaan, vaan halusimme viedä palvelut asiakkaiden luokse. Jämin avajaiset ja toiminta lähtivät erittäin hyvin käyntiin ja saimme heti palkattua myös yhden työntekijän tiimiimme, kun oma ehtiminen ei enää riittänyt. 

Jokin aika tämän jälkeen saimme mahdollisuuden lähteä neuvottelemaan mielenkiintoisesta kohteesta Kankaanpäässä, joka nykyisin on ryhmäliikuntastudio Palatsi. Etenemistahtimme on ollut melko hurja, olemme kohdanneet erittäin paljon uusia haasteita ja opeteltavia asioita, mutta se ei ole millään tavalla haitannut. Oma henkilökohtainen unelmani oli vihdoin ja viimein toteutumassa! Haaveeni omasta peilisalista ja kaikenikäisten ja -kokoisten ihmisten liikuttamisesta, sekä terveellisten elämäntapojen opettamisesta oli vihdoin ihan oikeasti toteutumassa! En voi väittää, etteikö monia öitä olisi tullut valvottua jännityksestä, sekä ympärivuorokautisia päiviä olisi tullut huhkittua, mutta ehdottomasti SE ON OLLUT SEN ARVOISTA <3 


Kiinnostus meitä kohtaan on ollut suurempi, mitä olisin ikinä uskaltanut edes unelmoida. Arkemme luistaa mainiosti ja ihanat asiakkaamme antavat voimaa ja intoa päiviimme. Mielestäni tärkeintä työssä ja arjessa on se, että nauttii ja tekee juuri sitä mitä haluaa, koska silloin jaksaa parhaiten. Tämän loistavan pohjan antavat meidän LOISTOTIIMIMME ja HUIPPUASIAKKAAMME, jolloin jaksaa mainiosti hieman huonompanakin päivänä. Nyt odotellaan jo innolla kesää ja ulkoryhmien alkua, sekä junaillaan koulutuksia ja uusia tuulia ensi syksylle ;) Paljon olemme saaneet aikaan, mutta paljon on vielä tehtävää. Mielestäni jatkuva kehitystyö on hyvän hengen lisäksi avainasemassa tässä yhteisessä projektissamme: LIIKUNNAN ILOA, ITSEMME JA MUIDEN TÄHDEN ;)

Kiipeilyseinää testaamassa Jennan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti