tiistai 9. syyskuuta 2014

Jumppakaudesta flunssakauteen

Näinhän se aina menee - juuri kun saa hyvän jumppaputken päälle, niin joko rikkoo jonkin kehonosan tai sitten sairastuu johonkin vallitsevaan kulkutautiin. Minulle tapahtui tällä kertaa se jälkimmäinen. Sunnuntaina vielä painelin tukka putkella Annin piiskattavana kuntosalilla ja crosstreenissä eikä tuntunut missään, hymy helottavanpunaisilla kasvoilla taistelin vielä lopputunnin HIIT-osionkin kunnialla loppuun. Iltapäivällä kävin vielä ratsastamassa täysissä ruumiin ja sielun voimissa, ja kotimatkalla vasta ajattelin, että jopa tuli tallipölyä hengitettyä, kun niin kurkussa kuristaa. Yö menikin sitten dukkoisen dedän ja tuskaisen kipeän kurkun kanssa kärsiessä, ja maanantaina nousi kunnon kuume ja tärisin kotisohvalla tuplapeiton alla siihen aikaan, kun olin suunnitellut olevani combat-tunnilla latelemassa ensimmäisiä iskuja.

Tärkein ohje sairastavalle jumppaajalle: Malta levätä ja toipua. Vaikka takapakki harmittaa, niin kyllä ne jumppatunnit siellä odottavat. Kunto ei romahda, jos skippaa viikon jumpat ja samalla minimoi vaarallisten jälkitautien riskit. Vanha nyrkkisääntö menee, että yhtä monta oireetonta päivää pitäisi levätä, kuin sairastamiseen on kulunut päiviä. Parin flunssapäivän jälkeen olisi siis syytä ottaa vielä parin päivän ajan rauhallisesti ja harrastaa korkeintaan kevyttä liikuntaa.

Niin, ja siitä kuntosalitunnista: niin mun juttu! Tunti on kuntopiiri-tyylinen treeni, jossa alkuun lämmitellään keho spinnisalin puolella ja sitten siirytään kuntosalille, jossa ohjatusti kierretään treenaamassa kroppa läpi kuntosalilaitteilla tai vapailla/kehon omalla painolla. Työskentelyaika kussakin pisteessä on 2 x 30 sekuntia, joten lusmuiluun ei jää aikaa ja tunti tulee hyödynnettyä kunnolla. Suosittelen kaikille kaltaisilleni kuntosaliennakkoluuloisille!

Eipä siitä ole kauaakaan, kun kirjoitin, ettei minusta ole treenaamaan yksinäni kuntosalilla, mutta innostuin kuntosalitunnista sen verran, että jätin jälleen kerran takaraivoon hautumaan ajatuksen siitä, olisiko minusta ihan itsenäiseen kuntosalitreeniin - nyt kun Palatsilta olisi nyt saatavissa yksilöllistä ohjaustakin ja jumppakortin kylkeen myös kuntosalin käyttöoikeuden... ;)

Finrexin-marinoiduin terveisin,

Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti