keskiviikko 27. tammikuuta 2016

UUSI, PAREMPI JA TERVEELLISEMPI ELÄMÄ, MITEN PÄÄSEN ALKUUN?

Pitkästä aikaa jälleen kirjoittelen ja nyt lupaan jatkossa ryhdistäytyä bloggailujeni suhteen ;) 
Paljon on tapahtunut ja paljon tulee tapahtumaan jatkossakin. 
Tulen kirjoittelemaan myöhemmin vielä hieman enemmän myös omia kuulumisiani, mutta tässä kirjoituksessa panostan ajanhenkeen ja monelle hyvin ajankohtaiseen asiaan. 

NYT NIMITTÄIN TARTUTAAN KIINNI MEIDÄN UUDENVUODEN LUPAUKSIIN! UNELMIIMME, MITKÄ TOIVOMME JOKA VUOSI SAAVUTTAVAMME, mutta mitkä monesti jäävät vain kauniiksi ajatukseksi ilman konkreettisia toimenpiteitä ja tulosta. 
Seuraavat ohjeet auttavat sinua pääsemään alkuun ELÄMÄNTAPAMUUTOKSESSASI, dietit unohdetaan heti kättelyssä ;)

UUSI PAREMPI JA TERVEELLISEMPI ELÄMÄ, MITEN PÄÄSEN ALKUUN? 
Tässä 5 vinkkiä sinulle:

      1. LOPETA SELITTELY JA RYHDY HOMMIIN: Kaikki on itsestäsi kiinni, saat jos haluat ja olet valmis tekemään unelmiesi eteen töitä. Sinä pystyt jos vain viitsit ja haluat. Kun maltat edes hieman panostaa itseesi ja jaksamiseesi ja uskallat vaatia hieman omaa aikaa itsesi kehittämiseen, se tulee muille (esim perheenjäsenille) monin kerroin palkitsevampana takaisin. Ajanpuute, en osaa yms. ovat vain selittelyä. Hanki aikaa, tai opastaja opettamaan. Kun sinä voit hyvin, jaksat olla paljon ”parempi” ihminen myös muille ja hekin voivat paremmin ;)      2. JÄRKEVÄN JA REALISTISEN TAVOITTEEN ASETTAMINEN: Etene pienin ja realistisin, mutta varmoin askelein eteenpäin. Ota aluksi tavoitteeksi liikkua esimerkiksi 2 kertaa viikossa ja korjaa yksi asia ruokavaliosta ja/tai levosta. Pyri etsimään liikuntalaji tai lajeja joista pidät. Ole maltillinen, sillä uusien elämäntapojen opettelu vaatii aikaa ja tahtoa. Kun tavoiteaika loppuu, on seuraavien ja ehkä haastellisempien lupausten vuoro, porras siis kerrallaan ;)

3. TEE TOTEUTUSSUUNNITELMA TAVOITTEILLESI: Eli milloin treenaat ja miten saat varattua ajan treenille? Monilla auttaa varata ajat kalenteriin ylös, jotta kalenteri ei vahingossa täyty kaikesta muusta ;) Millä tavoin toteutat ravintosuunnitelmasi? Tarvitsetko eväitä tai millä muistat juoda esimerkiksi sen 2-3 litraa vettä päivässä. Otatko vesipullon joka paikkaan mukaasi muistuttamaan esimerkiksi vedenjuonnista yms.

      4. VARASUUNNITELMA: Kaikki ei aina mene täysin nappiin, joten suunnittele varasuunnitelma. Miten nappaan itseäni niskasta takaisin kiinni kun tulen kipeäksi tai sorrun kerran, enkä hautaa taas koko projektia ensimmäisen vastoinkäynnin takia? Miten korvaan väliin jääneen jumppatunnin, kun työpäivä venyykin odotettua pidemmäksi yms. Tärkeintä on että muistat olla joustava, mutta myös päättäväinen ja jatkat aina vastoinkäynneistä huolimatta, niitä kun tulee meille kaikille väkisinkin aina jossain vaiheessa.

     5. LÖYDÄ TUKI TAVOITTEILLESI: 
      Elämäntavan muutokset eivät tahdo onnistua ilman ympärillä olevien ihmisten tukea. Saatko salille, lenkille tai jumppaan kaveria tai perheenjäsentä mukaan? Yhdessä kaikki on kivempaa ja aikatauluista pidetään kiinni tunnollisemmin. Sopiiko perheelle ravintomuutokset ainakin joissakin määrin? Helpompaa on kun kaikki pystyvät syömään samaa ruokaa, eikä suklaalevy kiusaa sinua illalla vieressä ;) Auttaako PT- sinua jaksamaan muutoksessasi paremmin? Suostuuko koko perhe sulkemaan älylaitteensa viimeistään 22.00 tai mielellään aikaisemmin? Nämä tietenkin omien tavoitteidesi mukaan ;)


TÄRKEINTÄ ON SIIS ALOITTAA NYT, EIKÄ SIIRTÄÄ MAANANTAILLE, USKOA OMAAN ITSEENSÄ JA RUVETA HOMMIIN PIENIN, MUTTA VARMOIN ASKELEIN JA SUURENTAA NIITÄ PORRAS PORTAALTA ;) – LIIKUNNAN ILOA ITSESI JA MUIDEN TÄHDEN -

- emma-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti