tiistai 23. helmikuuta 2016

PALATSIN SYNTY

Palatsin synty <3

Mistä kaikki aikoinaan lähti ja mihin olemme päässeet tähän mennessä? Palatsilla on tapahtunut huimasti, vaikka juhlimmekin vasta juuri 2- vuotis päiväämme :D
Seuraava mietelause on ollut koko tämän matkan lähellä sydäntäni:
Motivaatio on sitä, että pukee unelmiensa ylle työhaalarit <3
Olen Palatsin toinen yrittäjistä, useimmiten zumbasta tai fitnesmalli ajasta tuttu Emma ;)
Olen maalaistyttö lehmien keskeltä Venesjärveltä. Pienenä tuli harrastettua monen laista liikuntaa, niin virallista harrastustoimintaa, kuin hieman epävirallisempaa liikuntaa puissa kiipeilystä aina sonneja karkuun juoksien. Aluksi harrastuksiini kuului hieman taiteellisemmat lajit kuten pianonsoitto ja kuvataidekoulu, ne vaativat kuitenkin liikaa keskittymistä ja paikallaan oloa. Itse tiesin sen kyllä melkein heti, mutta vanhemmat uskoivat sen vasta sitten kun olin karannut kesken kaiken tunneilta ikkunasta ja joutunut siitä rehtorin puhutteluun. Olinhan siis erittäin kiltti muutoin, kaipasin vain liikuntaa, uusia taitoja ja haasteita polttavasti elämääni.

Hieman vanhempana harrastin vähän kaikkea laidasta laitaan: tanssia, kilpauintia, pesäpalloa ja nyrkkeilyä, mutta ehdottoman voiton vei joukkuevoimistelu ja musiikkiliikunta. Siitä lähtien olen haaveillut omasta peilisalista ja liikunnanohjaus urasta.

Lähdinkin opiskelemaan ensin Varalan Urheiluopistoon ja sieltä jatkoin uraani Vierumäen AMK puolelle, jonka aikana kävin vaihdossa Prahassa ja työharjoittelussa Kyproksella sukelluskouluttajana. Näillä reissuilla tutustuin, kiipeilyyn, melontaan, vaelluksiin, sukellukseen ja kaikkeen elämys/ matkailualojen liikuntamuotoihin. Reissussani näin paljon erilaisia kulttuureja, paikkoja ja ihmisiä. Olin nuorempana vannonut että kun Kankaanpäästä lähden, en ikinä tänne enää palaa. Kun reissasin ympäri Eurooppaa ja näin suurkaupunkeja tarpeeksi, halusin jo takaisin tänne kotiin, jossa kaikki on niin helppoa ja turvallista :)Valmistuttuani palasin siis Kankaanpäähän ja nappasin ”Zumba aallosta” kiinni, mikä vielä tälläkin hetkellä riemastuttaa meistä monia. Olin samanaikaisesti yläasteen liikunnanopettajana ja illat toiminimi yrittäjänä.
Tällä aikaa hain myös Jyväskylän Yliopistoon monimuotopuolelle ja nyt olen valmis liikuntatieteiden maisteri.


Ajatus täysipäiväisestä yrittämisestä lähti pyörimään mielessäni tavatessani Rantasen Juhan, joka toimi ammattikoulun liikunnanopettajana ja lukion urheilulinjan valmentajana. Kummallakin oli samanlaisia haaveita yrittämisestä, joten päätimme yhdessä lähteä pienellä riskillä toteuttamaan unelmaamme ja perustimme Jämi Sports OYn.

Lähdimme liikkeelle kumpienkin vahvuuksista, Juhalla on vahva ja pitkä kokemus tyky-liikunnasta ja Jämin mahdollisuuksista, omaa sydäntäni lähellä oli taas ryhmäliikunta. Perustimme aluksi toimipaikkamme Jämille johon rakennutimme myös kiipeilyseinän. Myöhemmin sain Kulmalan Petriltä soiton joka muisti vielä minut, kun olin hänelle juuri valmistuttuani Vierumäeltä soitellut mahdollista jumppasali tilaa zumbaa ja muita jumppia varten useampi vuosi takaperin. Neuvotteluiden myötä alkoi myös Palatsin synty, ensin aputoiminimenä JämiPalatsi ja nyt Nykyisin nimellä Kuntokeskus Palatsi OY.
Etenemistahtimme oli melko hurja, tuli erittäin paljon uusia haasteita ja opeteltavia asioita, mutta se ei millään tavalla haitannut, sillä oma henkilökohtainen unelmani oli vihdoin ja viimein mahdollistumassa!
Haaveeni omasta peilisalista ja kaiken ikäisten ja kokoisten ihmisten liikuttamisesta, sekä terveellisten elämäntapojen opettamisesta oli vihdoin ihan oikeasti toteutumassa! En voi väittää, etteikö monia öitä olisi tullut valvottua jännityksestä, sekä ympärivuorokautisia päiviä olisi tullut huhkittu, mutta ehdottomasti SE ON OLLUT SEN ARVOISTA <3

Jo samana keväänä huomasimme Juhan kanssa että firmamme oli jakautunut ikään kuin kahdeksi eri firmaksi. Juha toimi Jämillä ja minä Emma toimin Kankaanpäässä likkojen kanssa. Pohdintojemme ja puntarointiemme jälkeen, mikä olisi viisainta, päätimme jakaa yrityksen kahdeksi eri yhtiöksi siten, että kummatkin saivat ne omaa sydäntään lähellä olevat toimipisteet. Minä jatkoin siis Kankaanpäässä Palatsilla ja Juha Jämi Sportsissa.


Alettuani perustamaan Kuntokeskus Palatsia, tiesin haluavani rinnalle yhtiökumppanin Palatsiin. Tiesin, etten ole yksin yrittäjä, toki olen ollut ja tiedän pystyväni siihen, mutta halusin sen ”tuki pilarin” vierelleni, jonka kanssa jakaa ilot ja surut. Lisäksi tiesin haluavani perheen pian ja saada nauttia vauva ajasta ihan rauhassa. Itselläni ei ollut mitään kiirettä kuitenkaan löytää kumppania vierelleni, mutta kuin taivaan lahjana näin juuri täydellisen henkilön Mervin kirjoittavan facebookissa, että hän oli irtisanoutunut vanhasta työstään Kuntokeskus Combista ja nyt avoimin silmin katseli tulevaisuutta ja etsi uusia työhaasteita itselleen. Mietin viikon pähkäillen ennen soittoa, mitähän Mervi vastaisi minulle? Mitä tästä ajateltaisiin? 
Mitkä ovat Mervin unelmat? Lopulta päätin, että meni ojaan tai allikkoon, kysyn, sillä muuten tulen miettimään aina mitä hän olisi vastannut :D Uskon vahvasti siihen että kaikella on tarkoituksensa. Soitto kannatti vaikkakin Mervi kertoi melkein ajaneensa ojaan kun kuuli kysymykseni. Varoittelin kyllä että nyt saattaa tulla hieman puskista, mutta kun ollaan tehty yhdessä tapahtumia ja töitä ja olen aina kunnioittanut sinua suuresti ammatissasi, mitenkäs olisi? Meillä Palatsilla on paljon nuorta intoa, mutta kokemusta puuttuu. Olen jatkamassa Palatsilla yksin yrittäjänä likkojen kanssa, mutta haluaisin sinut mahdollisesti yhtiökumppanikseni :D Mervi oli hetken hiljaa ja sanoi että nyt kyllä pitää pysäyttää auto ja jatkoimme sitten keskustelua, lopputuloksen te jo tiedättekin J Olen ollut niin kiitollinen uskalluksestani kysyä Merviä mukaan, kaikilla on oikeus tavoitella unelmiaan ja Mervi on osoittautunut täydelliseksi kumppaniksi vierelle niitä toteuttamaan.


Nyt on kulunut noin puolitoista vuotta siitä kun laitoimme hynttyyt yhteen ja aika on mennyt loistavasti. Olemme saaneet kehitettyä paljon Palatsia lisää pala palalta. Ensin saatiin uusi spinnisali ja pyörät ja nyt viimeisimpänä uuden kuntosalin, jota olen himoinnut fitnessmalli ajoista lähtie. Myös virtuaalispinning maisema näytöllä on tuonut suuren lisäarvon, sillä se mahdollistaa myös aerobisen liikunnan mahdollisuuden klo 5-24 joka päivä, jos ryhmäliikuntatuntiemme aikataulut eivät aina sovi omaan kalenteriin.
Arkemme luistaa mainiosti ja ihanat asiakkaamme antavat voimaa ja intoa arkeemme. Mielestäni tärkeimpiä asioita työssä ja arjessa on se, että nauttii ja tekee juuri sitä mitä haluaa, silloin jaksaa parhaiten. Tämän loistavan pohjan antavat mielestäni meidän LOISTO TIIMI ja HUIPPU ASIAKKAAT, jolloin jaksaa mainiosti hieman huonommatkin päivät. Nyt odotellaan innolla jo kesää ja ulkoryhmien alkua, sekä junaillaan koulutuksia ja uusia tuulia ensisyksylle ;) Paljon olemme saaneet aikaan, mutta paljon on vielä kehitettävää. Mielestäni jatkuva kehittyminen ja kehittäminen ovat avainasioita hyvän hengen lisäksi tässä yhteisessä projektissamme: LIIKUNNAN ILOA, ITSEMME JA MUIDEN TÄHDEN ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti