torstai 10. joulukuuta 2015

Jaanan huikea matka kevyempää ja TERVEEMPÄÄN elämään

Tähän alkuun haluan mainita, että kaikki kuvat tekstissä on Jaanan luvalla julkaistu :)

Tässä on Jaana huikean kalasaaliinsa kanssa kesällä 2015 ;) Hän ei varmasti osannut aavistaakkaan miten iso saalis ole tulossa...Tästä kaikki alkoi 23.6.2015 Aloituspaino Jaanalla oli siis 85,6 kg. BMI 26,7 rasva% 35,2, luu-lihasmassa 28,9 ja viskeraalinen (sisäelinrasva) 6 ja vyötärönympärys 85cm.
Palatsin 12:10 syke 138 (juoksukoulu 2kk:ta juuri päättynyt, pystyi osan juoksemaanki jo) Lihaskuntotestit 30s. VATSAT 19 toistoa, SELKÄ 20, ETUNOJAPUNNERRUS 15 (pylly pystyssä :) ) KYYKKY 16 toistoa.

Jaana oli liikkunut paljon, helppoa kun siitä jo valmiiksi nauttii. Palatsin ryhmäliikunta ja lenkkeily koirien kanssa on  Jaanalle tuttua puuhaa...mutta silti Jaanan sanoja lainatakseni: "pitäis saada vähän kiinteemmäksi".
Jaanalla ei alkuperäinen tavoite ollut kuin että jos muutama kilo painosta pois ;)
Sen nyt pystyi nopeasti päättelemään, että se suurin ongelma on varmasti siellä ravintopuolella, jos liikkuu monipuolisesti useamman kerran viikossa ja silti...
JA kyllähän se ongelma sieltä löytyi ja helposti...sokerilla päivä käyntiin, sokeria pitkin päivää ja vähän vielä iltaankin. Valmiita eineksiä töissä jos niitäkään ja tyhjällä vatsalla nukkumaan kolmen tunnin jumppasession jälkeen ja hitto kun aamulla kolottaa ja väsyttää :) :) :) 

Lähdettiin korjaamaan Jaanan syöminen muutamalla asialla ja liikuntaan vähän rytmiä ja järkeä eli levättäkkin pitää, lisättiin myös kuntosaliharjoittelua, joka ei ollut aikatauluista riippuvainen, koska Jaanalla kuitenkin kaupanalalla hyvin vaihtelevat työajat.

Jaana oli heti alusta saakka asenne kohdillaan. Ohjeita alettiin noudattamaan, ei ollut tekosyitä, treeneihhin tultiin aina kun sovittiin ja jos minä jouduin säätämään sovittua tapaamista, niin pettymyksen pystyi kuulemaan Jaanan äänestä eli 100% oli käytössä.

Mutta sitoutumien myös näkyi välittömästi seuraavassa punnituksessa. Jaana alkoi tehdä töihin eväät ja päivä ei alkanutkaan energiajuomalla...4 vkoa projektia takana, paino 82,6 kg ! Tässä Jaana väriestejuoksun jälkeen...ois ollu piksu kuvaki, mutta jos nyt ei kuitenkaan :) Ei sillä etteikö sitä olisi jo voinut laittaa...paino oli tässä pudonnut jo 7 kg aloituksesta ja ollaan syyskuussa...ja senttejä lähteny monta :)

Jaanan paino oli 17.9.  78,4 kg, BMI 24,5, rasva% 30, luu-lihasmassa 31,2 % ja viskeraalinen 5. Tässä kohtaa otettiin myös niitä ympärysmittoja..rinta 91cm, vyötärö 86 (kesäjuomat :) ), lantio 100cm, käsiv 31,5 ja reisi 62cm...Palatsin lenkki 10:30 syke 157. VATSAT 19, SELKÄ 26, ETUNOJAT 18 (ja juu ei ollu pylly enää pystyssä) ja KYYKYT 22 !!!
Syöminen oli saatu tosi hyvään kuosiin, nyt vähän tarkistettiin nesteen saannin riittävyys ja syöminen tsekattiin myös treenien jälkeen, että palutuminen käynnistyy ja energiat riittää kiireisessä arjessa ;)

Tämän kuvan lisäsin tähän juttuun siksi, että tälläkin on äärimmäisen suuri merkitys tavoitteeseen pääsyssä ja onnistumisessa. Personal trainerina kuulen ihmisten arjesta ja elämästä kipeitäkin asioita ja se luottamus mitä tässä työssä saa asiakkaiden taholta kokea, sitä ei voi rahassa mitä ja täytyy myös muistaa että henkisellä hyvinvoinnilla on äärimmäisen suuri merkitys onnistumisprosessia. 

Minä tunsin Jaanan toki entuudestaan, mutta vain "morjes" -tuttuna :). Kaikki palaset osui kohdalleen meidän "suhteessa" ja nyt saadaan nauttia yhdessä työn tuloksesta, josta Jaaana saa otta kaiken kunnian itselleen, hän sen  teki, minä annoin vähän työkaluja, mutta Jaanan ne oli itse kokeiltava ja ottaa käyttöön, sitä en voinut hänen puolestaan tehdä !

Lopputestit 8.12.2015 Jaana nyt :)

Tää on varmaan yks tän joulun parhaista lahjoista, nähdä kuinka onnistuminen tuntuu hyvältä, ERITYISESTI JAANASTA :)

Lähdetään siis tuloksista: Palatsin Lenkki 10:15 syke 150, Lihaskunto testit VATSAT 20, SELKÄ 27, ETUNOJAT 21 ja KYYKYT 22. Alkutesteihin tullut huikeasti lisää !
Strategiset mitat: Paino 72,4 kg BMI 22,6, rasva 27,9, luu-lihasmassa 31,7% ja viskeraalinen 4
Ympärysmitat käsivarsi 30cm, rinta 87 cm, vyötärö 78cm, lantio 94 cm ja reisi 56 cm.

Ei juurikaan lisättävää. Mä oon niin ylpee Jaanasta, tavoite oli 23.6. että saatais "hötöö" pois kropasta ja lihasta tilalle. Ja niin saatiin. 
Jaanan kanssa puhuttiin testien jälkeen ja aika harvoin sitä monikaan miettii onnistumisen hetkellä, kun peilikuva on muuttunut ja vaatekoko on pienentynyt 42 kokoon 38, että mitä tämä muutos on tehnyt myös kropan sisälle terveystekijöihin ! Se kannaattaa aina muistaa elämantapa muutoksessa myös. 
Mä tiedän että Jaanan matka jatkuu. Hänellä on omat tavoitteet asetettu, mutta Jaana myös tietää, että vaikka meidän yhteinen projekti tältä osin päättyi, mua saa aina nypätä hihasta kun siltä tuntuu, ystävyys ei maksa mitään :)

Näitä ihania onnistujia on muitakin ollut tämän  vuoden 2015 varrella ja osan matka vielä jatkuu, 

Tärkeintä on muistaa olla rehellinen etenkin itselleen kun tälläiseen projektiin lähtee, vaikka sä maksaisit kuinka ja paljon sun pt:lle ja vaikka kuinka monelle uudelle paremalle...jos et ite oikeesti ole päättäny, että muutos tapahtuu, se ei tapahdu :)

Ihanaa joulunodotusta kaikille jotka jaksoitte lukea tänne saakka sateesta ja pimeydestä huolimatta. 
<3 Mervi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti